ביי ביי אלרגיה קשה ללקטוז, ברוכים הבאים פיצה ומילקי

 

לגדל ילד עם אלרגיה מסכנת חיים זו משימה מורכבת.
אלרגיה ללקטוז, לבוטנים או אגוזים, עשויה לגרום למוות אפילו בחשיפה מינימאלית, בהיעדר טיפול מיידי.
בבית, כשהתפריט בשליטה מלאה של ההורים, אין בעיה. אבל מה קורה מחוץ לבית? כל עוגת יום הולדת וכל חטיף מקרי שמחולק בגן או בבית הספר הוא פוטנציאל לסכנה. ככל שהילד צעיר יותר ופחות מסוגל להיות אחראי על המזון אליו הוא נחשף, כך קושי גדל. אולם, גם בגילאים בוגרים, הרצון להיות כמו כולם עלול לגרום לסיכונים מיותרים.

הוריה של נועה (שם בדוי), ילדה מקסימה בת 6, היו "על המשמר" מאז שהיתה בת 8 חודשים. עד גיל זה נועה ניזונה מחלב אם, אך כבר בפעם הראשונה שנחשפה לתחליפי חלב היתה תגובה אלרגית קיצונית לפורמולה, שהריצה את המשפחה לחדר מיון.
לאחר מספר חודשים של בדיקה אלרגולוגית מקיפה אשר כללה טסטים, נועה אובחנה כבעלת רגישות גבוהה ללקטוז הן במערכת הנשימה והן במערכת העיכול.
הוריה של נועה הוציאו את כל מוצרי החלב מתפריטה של נועה באופן קבוע. בהמשך, כאשר נועה גדלה וביקשה לטעום מה ששאר בני הבית טעמו – יצאו כל מוצרי החלב גם מהמקרר המשפחתי. בנוסף, לא הוכנסו לבית ממתקים וחטיפים "מסוכנים": שוקולד חלב ומוצריו, בורקסים במילוי גבינה ועוד ועוד.
כל יציאה עם נועה מהבית היתה מלווה בתיק אוכל ומזרק אפיפן (למקרה ש...). לימי הולדת היתה אמא של נועה מביאה עבורה עוגה מהבית, וכמובן – לא מורידה ממנה לרגע את העיניים, למקרה שתתפתה לטעום משהו אסור.

כשנועה הגיעה לגיל 5 פגשתי אותה לראשונה, בקליניקה שלי. ההורים שמעו על שיטת NAET  לטיפול באלרגיות והחליטו לנסות. "לא נורא שהיא לא יכולה לאכול קוטג'" אמרה לי אמא של נועה "אבל המחשבה שכל טיפת חלב יכולה להרוג אותה פשוט מפחידה".
כאשר הסברתי לאם על הטיפול בשיטת NAET, אחד הדברים שהרגיעו אותה מאוד הוא שהטיפול בשיטה אינו כרוך בחשיפה ישירה לחומר, לא במגע ולא בבליעה.
התחלנו בטיפול על פי הפרוטוקול הרגיל. תחילה נבדקו כל הבסיסיים וטופלו על פי צורך.
בשלב הבא טיפלנו ברגישות ללקטוז ולחלב עם שילובים של מערכת הנשימה ומערכת העיכול.
ככל שהטיפול התקדם, היה ברור כי יגיע הרגע בו נאלץ לעבור את מחסום החשיפה הישירה. שהדרך היחידה לוודא כי נועה אינה אלרגית לחומר מסויים היא לבדוק האם יש תגובה אליו במגע או בבליעה.
התהליך היה מורכב ומלווה בחששות רבים מצד ההורים, וגם מצד נועה, שהפחד מחלב ומוצריו היה מוטבע בה היטב. על אף התקווה והאמון שלא נצטרך, מזרק האפיפן הועמד בהיכון כמו גלגל הצלה, זמין לשימוש מיידי בכל רגע.
המוצר הראשון שנבחר לטיפול בחשיפה ישירה הוא גבינה לבנה. תחילה בדקנו את התגובה לגבינה בבקבוקון ללא מגע. לאחר מכן עשינו טיפול כאשר הגבינה באה במגע עם העור ואחר כך על הלשון, ללא בליעה. בסוף הסדרה נועה אכלה כפית שלמה של גבינה לבנה תוך כדי טיפול. מזרק האפיפן נותר ללא שימוש!
מעודדים מההצלחה, והרבה יותר רגועים, המשכנו בטיפול עם מוצרי חלב נוספים - חלב ניגר, מילקי, גבינה צהובה, עד שהיינו בטוחים מעל ומעבר לכל ספק שנועה יכולה לאכול הכל, ללא חשש.
בטיפול האחרון אפילו הזמנו מגש פיצה לחגיגה משותפת של ההצלחה.
נועה עלתה לכיתה א' כמו ילדה רגילה, בלי סייעת מיוחדת שתשמור עליה, ועם הורים שקטים ורגועים הרבה יותר.
אלפי ילדים ומבוגרים אחרים ממשיכים לסבול מאלרגיות חריפות, בלי לדעת שקיים פתרון פשוט וזמין כמו שיטת NAET.

מסקרן? רוצים לדעת עוד?

בקישורים הבאים תוכלו לקרוא עוד על:
• שיטת NAET
• תהליך האבחון